Mediafax Group intră în acționariatul 2Parale

Publicat: 27/09/2013, 11:23
Actualizat: 29/07/2014, 19:32

Mediafax Group anunță preluarea unui procent minoritar din acțiunile 2Parale, prima și cea mai mare rețea de afiliere din România, se arată într-un comunicat dat publictății vineri.

Potrivit comunicatului, tranzacția ar urma să se încheie până la finele acestui an, urmând ca Mediafax Group să preia procentele deținute de Ștefan Iordache. Tranzacția va fi asistată de casa de avocatură Biriș Goran, lider de piață în domeniul asistenței juridice în tranzacțiile IT.

La runda de investiții participă și Sergiu Neguț (partener Wanted Transformation, ex-Deputy CEO&Board member Regina Maria), care va deveni acționar minoritar și membru al board-ului. Dorin Boerescu va rămâne în continuare CEO și cel mai important acționar.

„Ecommerce-ul este o direcție strategică pentru Mediafax Group, este o componentă importantă a strategiei noastre de transformare dintr-o companie de media clasică într-una adaptată timpurilor actuale. Succesul 2Parale în acoperirea pieței, eforturile lor în educarea partenerilor, atât magazine, cât și afiliați, precum și echipa de management ne-au convins să ne alăturăm și să punem umărul la creșterea acestui business, a declarat Orlando Nicoară, director general Mediafax Group.

„Parteneriatul cu Mediafax este o etapă naturală în evoluția 2Parale, dată fiind poziția ambelor companii pe piețele pe care activează. Vom intensifica alături de ei eforturile de educare a pieței și de creștere a portofoliului, consolidându-ne poziția pe piața de performance marketing, atât în afiliere, cât și în pay-per-click. Alături de asocierea strategică cu Mediafax purtam discuții avansate și pentru atragerea de capital de creștere – oportunitățile sunt foarte mari și vrem să profităm de momentul foarte bun în care ne aflăm”, a explicat Dorin Boerescu.

„Am intrat în acționariatul 2Parale încrezător în potențialul de dezvoltare al rețelei. Mă bucur să văd că acest potențial a dat roade și că 2Parale și-a consolidat statutul de lider al pieței de marketing afiliat. Sunt convins că și pe viitor evoluția rețelei va fi una cel puțin la fel de bună”, a declarat Ștefan Iordache, COO Leo Burnett Group.

Prin acest parteneriat, 2Parale devine singura rețea de afiliere folosită în portofoliul de site-uri al Mediafax Group, care atinge zilnic peste 1,5 milioane de vizitatori duplicați și mai bine de 6 milioane de vizitatori unici/lună.

2Parale este prima și cea mai mare rețea de afiliere din România și Bulgaria, iar Divizia de PPC (fondată și condusă de Cristian Ignat – unul dintre cei mai cunoscuți specialiști și traineri români Google AdWords) este agenție Platinum Google Engage. 2Parale e singura rețea de marketing afiliat membră a IAB România. Portofoliul 2Parale include peste 275 de campanii (printre care se numără Elefant, OTP Bank, Provident, evoMAG, Fashion Days, RCA-ieftin.ro, F64, Miniprix și TinaR) și mai bine de 26.000 de afiliați, care au livrat 83 de milioane de click-uri și au generat advertiserilor vânzări de peste 62,6 de milioane de lei (fără TVA). Conversiile generate prin 2Parale sunt publicate și pot fi accesate în timp real.

Având experiența de peste 20 de ani a Agenției de presă Mediafax și unele dintre cele mai puternice echipe editoriale, Mediafax Group are ca expertiză producția de conținut editorial valoros și dezvoltarea de platforme optime pentru distribuția sa. Rezultat al sinergiei operațiunilor de print și online, Mediafax Group produce cel mai diversificat conținut media de pe piața românească, atragând o audiență de milioane de cititori lunar. Portofoliul Mediafax Group include 26 de branduri (printre care se numără Ziarul Financiar, Mediafax, Business Magazin, Pro Sport, The One, Ce se întâmplă, doctore?, Glamour, gandul.info, Pro Motor, Playboy, GQ), dintre care 9 lideri de piață, reprezentând produse editoriale print sau online ce furnizează cel mai diversificat conținut de pe piața media din România. Este publisherul cu cele mai mari venituri din publicitate în print și online (sursa: BRAT, ianuarie – decembrie 2012).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Fiica transgender a lui Elon Musk face dezvăluiri despre copilăria ei și spune că amintirile...
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Trump speră că America „va şterge Iranul de pe faţa Pământului” dacă regimul de la...
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Altar de lumânări la poarta unde a apărat Sorin. Colegii au ținut un moment de...
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui...
Un polițist din București a ajuns viral pe internet după ce s-a afișat în fustă...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
Ce înseamnă P-R-N-D-S-B la cutia automată? Ce pățești dacă oprești motorul în Drive?
Atac asupra reţelei feroviare de mare viteză din Franţa, înaintea începerii Jocurilor Olimpice
Un SCHELET ANTIC este atât de CIUDAT încât nimeni nu ÎNDRĂZNEȘTE să-l dezgroape!
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce...
Ce faceți cu polițistul în rochiță, care-și zice „Subsemnata Mihaela”?
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o...
Infracțiunile odioase care ar fi avut loc în palatul unde doctorița are cabinetul, în care...
Tavi Clonda, nemulțumiri legate de Disneyland! Artistul a discutat despre aspectele care nu îi convin...
Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata,...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
Structură subterană mayașă și piramide ascunse, descoperite în pădurile tropicale din Mexic